SIX SIGMA, intre utopie si pragmatism

<<<SIX SIGMA_intre utopie si pragmatism>>> Avem nevoie de oameni cu un grad mare de libertate pentru a-şi pune în valoare imaginaţia, potenţialul creativ, cultura individuală. Toate acestea, cu o susţinere eficace pot deveni valori organizaţionale. Pe aceste valori, organizaţia îşi va surprinde de fiecare dată clienţii şi partenerii de afaceri ceea ce va conduce la creşterea sau menţinerea încrederii acestora. Imaginaţia şi creativitatea organizaţională va dezvolta necesităţile clienţilor şi le va genera continuu alte necesităţi pentru binele lor dar şi al organizaţiei.

 3,403 total views,  1 views today

2 Replies to “SIX SIGMA, intre utopie si pragmatism”

  1. S-ar putea ca acest comentariu să pară a fi pe lângă subiect, tocmai pentru că eu chiar nu mă pricep foarte bine la astfel de lucruri, dar vreau să-ți spun părerea mea. Ceea ce ai scris tu aici mi se pare foarte pertinent. Numai că unele idei creative aduc rezultatul scontat într-o perioadă de timp mai lungă și poate necesită în primă fază cheltuieli suplimentare. Cred că este nevoie de conducători foarte deschiși la minte și mai presus de toate capabili să-și asume riscul unui profit scăzut pe o anumită perioadă de timp (scăderea sensibilă a cifrei de afaceri până produsul respectiv penetrează piața și are impact asupra clienților, apariția unor cheltuieli suplimentare de publicitate, studiul pieții, retehnologizarea unei anumite zone de producție, necesitatea unui spațiu suplimentar etc ) sau, și mai rău, riscul unui eșec.
    De aceea, fără a avea pretenția că stăpânesc în vreun fel arta managementului, îndrăznesc să spun că accentul trebuie pus întâi pe formarea echipei de manageri ai organizației. Cei ce conduc trebuie să fie cei dinamici în gândire, plini de imaginație, creativi, cu o cultură personală solidă, spirit de organizare foarte dezvoltat și mai ales foarte informați în domeniul în care lucrează. Aceștia vor ști să-și formeze mai departe echipele pe departamente, astfel încât să adune în jurul lor acei oameni de care vorbeai tu.

Leave a Reply